Dag 17: Grand Canyon per Heli

21 Mei 2017, Zondag

Vanochtend doen we het eerst rustig aan, we zijn om kwart over zeven opgestaan, buiten ontbijten in het ochtendzonnetje.
Daarna hebben we geprobeerd om een volgende camping te boeken, dat lukt niet. Geen bereik hier en geen internet. De campings die Vera kon bereiken met de telefoon van de receptie waren volgeboekt…

Voor de verandering de Camper maar eens schoongemaakt aan de binnenkant, en om half tien zijn we naar het locale vliegveld gegaan voor een helicopter tocht over de Grand Canyon. Wij troffen een aardige vrouwelijke piloot. Leuk zo’n helicopter, wij hadden beide nog nooit in zo’n ding gezeten. Je wordt op lengte en gewicht ingedeeld, ik had het geluk voorin naast de piloot te mogen zitten.

De tocht is bijzonder mooi. Wat kun je ervan zeggen, het is een andere blik op de Grand Canyon. De enorme grootte is onbeschrijfelijk. En dan zie je nog maar een heel klein stukje van het totaal.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deze helicopter maatschappij is ooit ontstaan na het aanleggen van een waterpijpleiding die de noord-rim met de zuid-rim verbind. Om die pijpleiding aan te leggen waren 50.000 vlieguren nodig. Diverse mensen vroegen of ze eens mee mochten vliegen en zodoende kreeg die uitvoerder het idee om het als atractie aan te bieden.

Bij terugkomst zijn we weer met de camper naar de camping gereden zijn we bij een Aziatich restaurant gaan eten. Ze hadden een gerecht waar 1 pepertje bij stond op de menu kaart, voor de zekerheid toch maar gevraagd hoe spicy dat was. Bleek dat het bijzonder heet was, dus voor de veiligheid heb ik iets anders genomen, daar stond geen pepertje bij. Na een paar happen kwam ik er al snel achter dat in Nederland ditzelfde gerecht met een sterkte van 4 pepertjes op schaal van 5 zou worden aangegeven. Het is maar wat je referentie is. Het was bijzonder lekker, deep fried chicken met groentes en gebakken rijst, Vera had een curry gerecht met bruine rijst.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vervolgens gelezen op de camping en daarna met de shuttle van vijf uur naar de Grand Canyon. Daar hebben we eerst een stuk gelopen en het laatste stukje naar Yaki point met de shuttle. Onderweg hebben we diverse elken (elks?) gezien. Soort groot hert. En een condor zien vliegen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bij Yaki point hebben we ons geinstalleerd voor de zonsondergang. Het was bewolkt, maar op den duur kwam de zon er toch nog door. Heel fraai, zie foto’s.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Morgen naar Page, via de 64.

Advertisements