Dag 5: Golden Gate Park

9 Mei 2017, Dinsdag

Vandaag hebben we het Golden Gate park bezocht. Eerste met de BART naar San Francisco Market Street, dan met bus 7 naar het park.

Op een sportveld waren diverse groepen kinderen bezig met iets wat wij sportdag zouden noemen. Of althans, het leek daarop. Wat we ook al eerder gezien hadden is dat ze hier met de kleine kinderen, de echte ukkies, er ook erop uit trekken.
Dat gaat er zeer gedisciplineerd aan toe, het lijkt op een chain-gang als ze onderweg zijn, maar dan met een koord wat ieder kind vasthoud, met ervoor en erachter een oppas of begeleider. Wel leuk om te zien. Zowiezo is de bevolkingssamenstelling zeer divers, wat er gezellig en open-minded uitziet.

In het park hebben we het Science museum bezocht. Dit is deels voor kinderen qua opzet. Er is bijvoorbeeld info over de breuklijnen in de aardkorst, dat is hier blijkbaar een dingetje. Zo kon je op een scherm zien waar in deze regio de afgelopen dertig dagen aardbevingen geweest zijn en met welke kracht. Dat waren er veel meer dan ik verwacht zou hebben, tientallen. Ook info over hoe hier gebouwd wordt en dat je in de garage een evacuatie-kist zou moeten hebben staan, voor het geval dat.
Wat bijzonder was, is een enorme octupus. Bij Bonaire hebben we ze wel gespot tijdens het snorkelen, maar dit is een ander geval. Hij (of zij) had een ‘spanwijdte’ van naar schatting tussen de twee-en-half en drie meter. Het aantal zuignapjes aan de tentakels is niet te tellen. Mooi beest. Verder hebben we een tropische tuin bezocht.

In 9th Street kun je goed eten, diverse soorten eettentjes zijn daar in overvloed te vinden. Wij hebben gekozen voor Thais. Bijzonder lekker en niet duur, dus op sommige punten is het wel touristisch duur en op andere niet.

Daarna en in het park gewandeld. De foto’s van de reiger, ganzen en schildpad zijn in het park zelf genomen. Thuis (de camper) hebben we bacon en eieren gebakken in de metalen pan zonder aanbaklaag.

Dus een relaxed dagje, net of we vakantie hebben.

Advertisements