Tips omtrent Blog

Uitgangspunt

Onderstaande is relevant bij een gratis versie van WordPress. Als je de CSS kan aanpassen dan lost dat ook sommige issues op, dat is niet moeilijk, maar soms niet mogelijk, vandaar deze tips.

 

1) Verwijderen van titel onder een image

De images laten de image titel zien als je met de muis over het image hangt, of in een balk onder het image. Vaak vul ik geen titel in. Blijkbaar is de default titel voor fotos de naam van de fabrikant  van de camera. Deze titels zijn in Windows te verwijderen:
1) In een file-explorer, selecteer alle images
2) Open de properties -> Open tab ‘Details’
3) Een van de properties is de titel, die kun je editen (leeg maken)
PS: in de file explorer kun je kolommen toevoegen: muis op header regel -> rechter muis
click om context menu te openen
4) OK: en ze zijn voor alle geselecteerde images verwijderd

Wat ook mogelijk is, is het image in WordPress in “Edit page” selecteren en links klikken met de muis. Er verschijnt dan een menu boven het image, zoals hieronder is afgebeeld. Klik op de een na laatste knop “Caption” om de titelbalk onder het image uit te zetten.

edit_image

 

2) Size matters

De pagina ‘Rotterdam’, waar 40 foto’s op staan, is standard 5% van de beschikbare ruimte. De beschikbare gratis ruimte is 3GB. Dus maximal twintig van deze pagina’s zijn mogelijk op de 3GB gratis ruimte (20*5%=100% vol). Als je meer pagina’s denkt te gaan maken dan is een oplossing: Images verkleinen, Hoe:
1) Ik gebruik irfanview
2) Gebruik bulk edit (b), start irfanview op en druk op toets ‘b’

Settings voor resize:
Resize naar 1024 pixels breed met behoud van aspect ratio, 72 DPI

De images zijn in mijn geval gemiddeld een factor 50 kleiner.
Dus in plaats van 20 pagina’s van de grootte van de ‘Rotterdam’ pagina, zijn er nu 1000 van dit soort pagina’s mogelijk. Je ziet er weinig van (en dat is de bedoeling), maar als je het afdrukt …. blijft er weinig van over: 1024/200dpi print kwaliteit=5 inch=7.5cm (de blog is niet bedoeld om foto’s te distribueren).

Advertisements