Dag 18: Naar Page

22 Mei 2017, Maandag

Om 8 uur reden we richting Page, Lake Powell. Onderweg nog gestopt bij de Desert Viewpoint van de Grand Canyon. Daar is een oude toren te vinden met muurschilderingen en een fantastisch zicht op de Grand Canyon en de Colorado rivier.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onderweg getankt en daar tevens een burito gegeten. Was als lunch bedoeld, maar het was nog te vroeg om lunch gerechten te bestellen, dan maar de ontbijt burito met worst….

De weg hiernaartoe is trouwens prachtig, we hebben eerst de 64 genomen, langs de Zuidkant van de Grand Canyon. Daarna verandert het landschap, je ziet steeds meer rode rotsformaties. En op den duur rijdt je een indianen reservaat in or er net langs, dat is mij niet helemaal duidelijk. Je ziet dan wel enorm veel verkoop stalletjes langs de kant van de weg met sieraden en andere dingen. Zo af en toe zie je nog steeds een diepe kloof in het landschap, erg mooi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bij aankomst naar de Wahweah campsite gereden, er was geen plek meer. Daar was ik al een beetje bang voor. Vera vroeg of er nog wel een plek was zonder water en electra. Na wat discussie en getuur op een monitor bleek dat er nog wel zo’n plek was. Dus geboekt voor twee nachten. Was nog goedkoop ook. Mooi uitzicht.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Omdat het aankomende weekend toch wel een probleem wordt wegens memorial day (alles vol) eerst maar eens gekeken of we iets kunnen plannen. Na wat geknoei werkte de wifi verbinding. We hebben in de omgeving van Moab gezocht maar nog niets gevonden. Op den duur hebben we dit maar gestaakt. We hebben wel een campsite in Monument Valley geboekt. Dus de komende drie nachten is weer voor elkaar.

Wat gelezen, en Vera heeft eten gekookt. Het is hier erg warm. Onze buren in de Grand Canyon hadden afgelopen nacht slecht geslapen omdat het zo koud was. Wij vonden dat wel meevallen (in Kings Canyon was het veel kouder). Maar het is een enorm verschil in temperatuur. Dus je moet er even aan wennen, ik in elk geval wel.

Het uitzicht op Lake Powel is fraai. Aan de overkant rotsen. Vera heeft gezwommen, ik heb me er niet aan gewaagd. Stel dat net op dat moment de stuwdam doorbreekt, veel te gevaarlijk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA