Dag 6: Pacifica

10 Mei 2017, Woensdag

Op een of andere manier is het nog zo dat we steeds redelijk vroeg opstaan, ergens tussen zeven uur en half acht. Vannacht heeft het hard gewaaid, het gierde om de camper heen en zo’n rechthoekig blik op wielen staat dan ook niet meer helemaal stil. Het idee is om vandaag inkopen te doen en hier ten zuiden van de camper een stuk te wandelen.

Eerst hebben we wat info ingewonnen over de reis van morgen naar Yosemite. De website was redelijk onduidelijk over welk deel van de “120” is afgesloten. Bij navraaag interpreteert een Amerikaan van de campsite de tekst als dat zowel de oostelijke ingang alsoon de westelijke ingang is afgesloten. Oostelijk was te verwachten, westelijk is een beetje vreemd, vandaar dat we het zeker wilden weten. Van Martijn (collega Dialog) hadden we tevens gehoord dat de “140” en mooie route is. Dus om op safe te spelen, gaan we voor de “140”. Dus dat voor zover de planning van morgen. Tenminste: Boodschappen doen is ook alsvast handig, dus we hebben redelijk uitgebreid de supermarkt (Safeway) bezocht en meteen maar een club-card aangeschaft. Dat kost niets, en bij de inkopen van vandaag levert dat een korting van iets meer dan 7 dollars op. Dus aan te raden om altijd zo’n kaart te regelen.

Hierna zijn we naar een local internet cafe geweest, koffie, en Vera heeft wat emails gelezen en verstuurd. Bij dat cafe kun je ook via een stijl pad, wat eigenlijk alleen een afwatering is, naar beneden naar de oceaan. Daar hebben we wat rondgelopen en fotos gemaakt en ook wat pelikanen gespot. Bij een foto ‘laag van de grond’ lette ik niet goed op de golven…. dus de schoenen vol water, erg grappig ja. Al soppend naar de camper terug, dat was toch het plan, eerst een lunch en dan een stuk wandelen.

Op de pier hebben we een zeehond-rob-of-hoe-heet-zo’n-beest gezien. Er werd veel gevist vanaf deze pier die toch minstens een meter of 5 boven de oceaan is. Stevige golfslag. Verder gelopen, mooi gebied, mooie bloemen ook. Ik had net gezegd dat we hier nog geen konijnen gezien hadden en of die er wel zouden zijn, toen Vera er eentje achter ons zag lopen. Verder nog een slang gezien.

‘s-Avonds heeft Vera chili gemaakt, met taco chips en sla. Erg lekker. Daarna hebben we in de hot-tub gelegen. Zo’n ding is wel erg heet.

Vervolgens nog eens goed gekeken hoe we alles zo kunnen opbergen dat het niet bij de eerste de best bocht om onze oren vliegt. We hebben nu immers veel meer in de camper wegens de boodschappen en uitgepakte koffers.