Dag 27: Naar Capitol Reef

31 Mei 2017, Woensdag

Voor het eerst gas bijgetankt, 4 gallons, dat zijn heel wat campinggasjes. Daarna via Moab naar de snelweg gereden om een stukje verder (50km) af te slaan op de 24 naar Capitol Reef.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het eerst stuk is de weg door de woestijn. De rode rotsen worden wit. Ze zien eruit als uitlopers van bergen, alleen ontbreekt de berg zelf. Als de zon op die uitlopers valt ziet het er mooi uit vanwege de schaduwen die de structuur accentueren. Later worden deze heuvels steeds groter. Alsof ze loodrecht uit de grond komen, met korte uitlopers als steunberen.

Weer verderop veranderen de kleuren weer terug naar rood.

In Hanksville hebben we bij een wegtentje pancakes met stroop en koffie genomen. Met John Denver uit de luidsprekers. We zien hier ook veel oude autos die vergeten zijn om naar de sloop te brengen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Als we bij het park aankomen blijkt dat de camping vol is, jammer. We zijn doorgeren naar Torrey en pakken daar een RV site, genaamd 1000 lakes (er is geen meer te bekennen). We staan aan de achterkant van het parkje met een fraai uitzicht op bergen. Het omweert, dit is de tweede keer dat we regen zien. Het duurt echter heel kort. Zo kort dat de camper niet eens schoon regent.

De lucht is erg actief, zie filmpje.

Vera is aan de hobby geslagen, ik heb muffins besteld voor de volgende morgen en ben een stuk in de omgeving wezen lopen.
Blijkbaar is hier ook zoiets als buurtwacht.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Verder diverse dieren gezien. Een groep schapen, een lama, hagedissen, veel vlinders. Ook een das en 4 of 5 herten gezien, maar dan in dode toestand, aangereden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het gebied achter de camping (je moet er wel via een omweg naar toe) is nog een behoorlijk uitgestrekt hiking gebied, met vele paden. Het bord ‘Fishlake National Forest’ is in eerste instantie grappig, er is geen boom te zien zover als je kijkt. Als je echter het pad een stuk inloopt zie je op den duur een bos tegen de bergen in de verte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De kampeerplek, vrij uitzicht op de bergen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA